Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Uddelaer peptan® sportbier
fitter, sterker, gezonder

Uddelaer Peptan® Sportbier lest de dorst, zorgt voor een fris, energiek gevoel en bevordert een snel herstel van vermoeide spieren. Kortom, de ideale vervanger voor frisdranken en zoete sportdrankjes.

Proteïne (ook wel bekend als ‘eiwit’), is opgebouwd uit kleinere eenheden genaamd aminozuren. In je lichaam komen 20 verschillende aminozuren voor en deze spelen een rol in allerlei processen. Sommige van die aminozuren kan je lichaam zelf maken, maar voor een aantal aminozuren zul je de ‘ingrediënten’ uit je voedsel moeten halen. Dat zijn de zogenaamde ‘essentiële aminozuren’.

Het drinken van Uddelaer Peptan® Sportbier zorgt voor:

extra energie

Uddelaer Peptan® Sportbier bevat een hoge concentratie van specifieke aminozuren die betrokken zijn bij de energievoorziening en het metabolisme (stofwisseling, aanvoer van bouwstoffen en afvoer van afvalstoffen). Hierdoor kan het drinken van Uddelaer Peptan® Sportbier zorgen voor een verbetering van de prestaties tijdens hevige inspanning.

Voorkomen van blessures

In een grootschalige studie van verschillende atleten die een mix van Peptan®collageen peptiden, BCAA en arginine namen over een periode van twee jaar, werden verminderd pees, band en spierblessures ervaren. Alsook dat de supplementen een gunstige rol spelen bij de preventie van letsels en het herstel van het weefsel.

Spierherstel van inspanning

Een van de processen waarvoor aminozuren belangrijk zijn, is het herstel van spieren. Want wanneer je intensief sport, kunnen spieren beschadigd raken. Lange periodes van inspanning veroorzaken eiwitverlies in de spier als gevolg van oxidatie. Gelukkig kan je lichaam dit zelf goed repareren. Hiervoor heb je aminozuren nodig: dit zijn namelijk een soort ‘bouwstenen’ voor je spieren. Ook heb je koolhydraten nodig om je lichaam genoeg energie te geven de aminozuren naar de juiste plek te brengen.

Wanneer je veel sport is het slim wat extra proteïne in te nemen zodat je spierweefsel goed onderhouden kan worden. Hoeveel eiwit je precies nodig hebt verschilt per persoon, en is ook afhankelijk van lengte en leeftijd.

Bescherming van bindweefsel

Veel populaire sporten, zoals hardlopen en fietsen, omvatten repetitieve, krachtige bewegingen. Deze kunnen resulteren in overmatige belasting van gewrichten en zelfs schade aan het kraakbeen, pezen en banden. Collageen is een lijmvormend eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam van mensen en dieren. Het zorgt voor stevigheid. Onze gewrichten, botten, spieren, haren en nagels bestaan uit collageen. Collageen zorgt daarnaast voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

verbetering van prestaties tijdens inspanning

Peptan collageen peptiden is een pure, geconcentreerde bron van hoogwaardig natuurlijk eiwit. Peptan bestaat uit 20% glycine en 8% arginine, kan de synthese van creatine ondersteunen in het lichaam, waardoor prestaties bij korte hevige inspanningen kunnen worden verbeterd. Creatine is een molecule die kan helpen bij de spiercontractie tijdens perioden van intensieve training, terwijl het ook helpt om ATP-niveaus op peil te houden. De menselijke spierfunctie is afhankelijk van de geproduceerde energie door de afbraak van Adenosinetrifosfaat (ATP) in onze cellen.

Onder controle houden van lichaamsgewicht

Peptan® veroorzaakt een verzadigingseffect en is effectiever dan standaard zuivel-eiwitten. Een studie uit 2009 toonde het verbeterde verzadigende effect van collageen peptiden op mensen, in vergelijking met andere eiwitten. 

Peptan® (collageen peptiden) is puur proteïne. Wij mogen als Brouwerij De Uddelaer de term ‘High Proteïne’ gebruiken omdat 21,55% van de energie-inhoud van een blikje 330 ml Uddelaer Peptan® Sportbier komt van het ingrediënt Peptan.

Uddelaer Peptan® Sportbier heeft naast de authentieke Witbier-smaak ook een isotonische werking. Isotonisch betekent dat de verdeling van vaste en vloeibare elementen overeenkomt met de samenstelling van het bloed. Daardoor is het lichaam, bijvoorbeeld na intensief sporten, prima in staat de waardevolle voedingsstoffen op te nemen.

Download
Peptan sports nutrition recovery

Download
H&N sports nutrition infographic 2021

Uddelaer, altijd goed gezelschap.
Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze pagina te bezoeken.