speciaal bier, gebrouwen en gebotteld in koetshuis kasteel staverden

India pale ale

Uddelaer India Pale Ale is een Imperial IPA, waarbij hop-aroma en hop-bitterheid de boventoon voeren. Het alcohol percentage (8,5%) is mooi in balans met de bitterheid. Tijdens het gistingsproces wordt Citra-hop toegevoegd wat voor het kenmerkende aroma zorgt. Het bier is goud-blond en toont een stevige schuimkraag.

De combinatie met gekruide gerechten zoals soep, pizza, goulash en vlees is favoriet. En als verrassing: heerlijk bij boerenkool.

IPA 4.0

Een Session India Pale Ale, 4% alcohol en met een uitgesproken hop karakter. Door de juiste verhouding tussen Amarillo-hop en alcohol wordt de ideale hop-bitterheid gerealiseerd. IPA 4.0 is geel-goud van kleur en heeft een mooie schuimkraag.

Een breed inzetbaar bier: bij een lichte lunch met soep of kip, maar ook bij pizza, BBQ-vlees en boerenkool.

Tripel

Het karakter van Uddelaer Tripel wordt grotendeels bepaald door het gebruik van een specifiek Belgisch gist. Tijdens proeverijen in onze brouwerij wordt een veelheid aan aroma’s en smaak-associaties ervaren.

Uddelaer Tripel smaakt goed bij vleesgerechten zoals biefstuk, gehakt of Chili con Carne. Ook bij pikant gekruide gerechten uit de Aziatische keuken wordt Uddelaer Tripel gewaardeerd.

Pilsner

Uddelaer Pilsner is een ondergistend bier met meer smaak en aroma dan de gangbare pils. Ondergistend betekent vergisting bij 12oC.  Dit is veel lager dan bij de  andere Uddelaer speciaalbieren. Het rijpen (lageren) duurt  langer dan bij bovengistende bieren. Ideaal als dorstlesser  bij zomerse temperaturen en  na een fysieke inspanning.

Witbier

Bij het brouwen van Uddelaer Witbier wordt voor de helft tarwemout gebruikt. Dit verklaart de karakteristieke troebelheid. De aangename frisheid wordt bereikt door het toevoegen van koriander en sinaasappelschil. Uddelaer Witbier heeft een licht bittere nasmaak en is de ideale dorstlesser op warme zomerdagen.

In combinatie met vis-en kip gerechten een schot in de roos. En als verrassing ook bij zuurkool!

Blond

Uddelaer Blond wordt, net als de Tripel, gebrouwen met een Belgisch gist. Als ‘Trappisten’ bier, met veel aroma en smaak-associaties, een zeer populair speciaalbier. Met een alcoholprecentage van 6,5% is het een middelzwaar bier.


Heerlijk bij gebakken aardappelen met een bal gehakt of hamburger. Maar ook bij een lunch met vis, kip of pasta is Uddelaer Blond een aanrader.

Dubbel Bock

Uddelaer Dubbel Bock heeft een alcoholpercentage van 7,5. De gebruikte gist is bij een hogere temperatuur werkzaam dan bij de oorspronkelijke Bockbieren. Het donker gekleurde bier toont een prachtige diepe rode gloed. De karakteristieke licht-zoete karamelsmaak is mooi in balans met de bitterheid van de gebruikte Herkules hop. 

Smaakt heerlijk bij stoofschotel, wildmenu, gekruide gerechten en oude kaas

Bezoek brouwerij de uddelaer

Koetshuis Kasteel Staverden
Staverdenseweg 283 A
3852 NV  Ermelo
info@uddelaer.nl

KvK nummer: 68777027
BTW nummer: NL 8575.87.353.B.01
Dagelijks geopend van 12.00-18.00 uur en op afspraak.